איך בוחרים סדנת כתיבה
קבוצה של כותבים יושבים סביב שולחן גדול ומקריאים טקסטים שכתבו, חלק בביטחון, אחרים בחשש קל או בהתרגשות. זוהי התמונה שעולה בדמיון לרבים מאיתנו כשאנחנו חושבים על סדנאות כתיבה. סדנאות אלו מצויות בשפע וכמעט בכל עיר או יישוב נוכל למצוא אותן. כיום נפוצות גם סדנאות כתיבה בזום ולא רק סדנאות פרונטאליות. אז איך נדע לבחור מתוך ההיצע העצום הזה את הסדנה שמתאימה לנו ושתעזור לנו להתקדם בכתיבה?
מגדירים את המטרה
כדי לבחור את הסדנה שתענה על הציפיות שלנו חשוב שנבין מה המטרה (או המטרות שלנו): האם המטרה היא להשתתף במרחב של כותבים, בבחינת קבוצת תמיכה, כדי לכתוב ולקבל השראה? האם המטרה שלנו היא ללמוד טכניקות כתיבה או לרכוש כלים פרקטיים בכתיבה ואולי המטרה שלנו היא לעבוד על ספר? כל סדנה נועדה לתת מענה לצרכים אחרים ולכן ברגע שנגדיר אותם לעצמנו נוכל למצוא את מה שמתאים לנו. יש סדנאות שממלאות כמה צרכים, למשל, סדנאות שגם מספקות מרחב לתרגול וכתיבה וגם מעניקות טכניקה פרקטית ויש סדנאות שהן בעיקרן פרקטיות ומיועדות לאנשים המעוניינים, למשל, לכתוב רומן.
מזהים באיזה שלב אנחנו נמצאים
האם אנחנו כותבים בתחילת דרכנו ורק התחלנו לכתוב למגירה או האם אנחנו כותבים תקופה ארוכה וכבר רוצים לרכוש כלים? ואולי אנחנו סופרים שהוציאו לאור ספר או שניים וזקוקים לסדנה למתקדמים? המנחים לא תמיד מציינים למי מתאימה הסדנה ולכן כדאי לשאול אותם ולברר מהי רוח הסדנה ואם היא מתאימה לנו.
מוצאים מנחה שמתאים לנו
בעידן המדיה החברתית קל מאוד להתרשם מהמנחים של סדנאות הכתיבה השונות על סמך התוכן שהם מפרסמים, לבדוק אם אנחנו מתחברים לגישה הכללית ול"וייב" שלהם ולקרוא המלצות וחוות דעת של משתתפים.
תמיד אפשר להתייעץ בקבוצות פייסבוק המיועדות לכותבים ולאסוף המלצות. בכל מקרה, חשוב לזכור שהלמידה לעולם לא נגמרת וכל סדנה וכל מנחה יתרמו לנו בדרך זו או אחרת ויעשירו את הכתיבה שלנו. זו גם הזדמנות להכיר כותבים ולקבל השראה מסגנונות כתיבה שונים, כך שכדאי להתנסות בסדנאות שונות ולמצות מהן את המיטב.
בהצלחה!