פלטפורמה מפתיעה לשיווק ספרים: הטיקטוק
לאחרונה הצטרפה דמות חדשה לעולם שיווק הספרים: הטיקטוק – רשת חברתית שקהל היעד שלה הוא כבר לא רק ילדים ונוער כבעבר, אלא פלטפורמה שגם מבוגרים משתמשים בה ושאפשר לצרוך בה תוכן רציני. נראה שבחודשים האחרונים גם סופרים וסופרות ישראלים גילו אותה, ולמדו איך לבנות בעזרתה קהל קוראים חדש ונאמן.
מה זה טיקטוק ואיך לשווק בו את הספר שלנו? המשיכו לקרוא.
טיקטוק החלה את דרכה בשנת 2018 וזוהי רשת חברתית, אפליקציה, המבוססת על סרטוני וידאו קצרצרים שאורכם אינו עולה על שלוש דקות. בתחילת דרכה טיקטוק שימשה בעיקר כפלטפורמה לסרטוני ריקודים, אך כיום יש בה סרטונים בשלל תחומים, החל מלייף סטייל, דרך תכנים בפסיכולוגיה ותחומי דעת נוספים וכן, גם תכנים ספרותיים. משום שבטיקטוק משתמשים למעלה ממילארד בני אדם ברחבי העולם וחלקם בישראל, כדאי לנצל את ההזדמנות ולהצטרף לאפליקציה כיוצרים.
לטיקוטוק יתרונות רבים שיכולים לעזור להגיע לקהל גדול וביניהם:
- הוויראליות שלו – כשמפרסמים פוסט בפייסבוק או באינסטגרם, רק חברים או עוקבים יראו את הפוסט בפיד שלנו, אלא אם יחפשו פוסטים בנושא בעזרת מילות מפתח. לעומת זאת, הסרטונים שלנו בטיקטוק יופיעו גם בפיד של משתמשים שלא עוקבים אחרינו וסרטון יכול להגיע לצפיות רבות בתוך פרק זמן קצר ולהביא לנו עוקבים חדשים.
- הטיקטוק מאפשר לנו להשתמש ביצירתיות שלנו. יש אינספור דרכים לספר על היצירה שלנו לעולם ולהיעזר במבחר עצום של סאונדים או להקליט את עצמנו.
- לא נדרש ציוד מיוחד או יכולות צילום מקצועיות: דווקא האותנטיות מתקבלת בברכה. בטיקטוק יש כלי עריכה נוחים ואין הכרח להשתמש בתוכנות עריכה מסובכות.
- השימוש בטיקטוק הוא קל ואינטואיטיבי ומאפשר ללמוד את הפלטפורמה במהירות.
אך לטיקטוק יש גם חסרונות והוא לא מתאים לכל אחד: הוא לא מתאים לאנשים שלא רוצים לצלם סרטוני וידאו, הוא לא מתאים למי שאין לו היכולת או הרצון להתעדכן בטרנדים באפליקציה ולהעלות תוכן בתדירות גבוהה, והוא לא מתאים לסופרים שקהל היעד שלהם לא נמצא באפליקציה, מאחר שכיום עדיין רוב המשתמשים הם אנשים צעירים, אם כי מגמה זו הולכת ומשתנה ככל שהזמן חולף.
איך משווקים בטיקטוק?
כדאי להתחיל בחיפוש חשבונות דומים של סופרים בארץ ובחו”ל ולקבל השראה. יש אפשרות להיות יצירתיים מאוד וליצור תוכן מקורי או “לרכוב” על טרנדים ולגייס אותם כדי לשווק את הספר. כדאי גם להעניק תוכן עם ערך: לספר על “מאחורי הקלעים” של כתיבת הספר, לפרסם קטעים קצרים מתוכו, לספר על הדמויות ולתת טיפים לכותבים בתחילת הדרך. האפשרויות הן רבות ואחרי שמכירים את ה”שפה” של האפליקציה קל מאוד ליצור ולזכות בתגובות ועוקבים.
בהצלחה!