כלי עזר לסופרים

תהליך כתיבת ספר אינו פשוט. החל מהשלב בו הרעיון נרקם במוחך עד הישורת האחרונה בו הספר מופץ לחנויות, עוברת דרך ארוכה.

לשימושכם, אספנו כמה כלי עזר יעילים ושימושים עבורכם הסופרים. יש לכם רעיונות נוספים?
נשמח לשמוע! כתבו לנו:

  • לצד הברכה שהביאה המהפכה הדיגיטלית, אנו עשויים להיתקל בקשיים מסוימים הנוגעים לריכוז והפניית כל  המשאבים שלנו לכתיבה – ולה בלבד. קשה מאוד להמשיך ולחשוב על המשך הכתיבה כשאנו כותבים במחשב וחשופים לכל אותם אתרים מסיחי דעת. הפתרון לכבות את החיבור לאינטרנט אפשרי, אך לא תמיד ישים אם אנחנו צריכים להיעזר באתרים מסוימים במהלך הכתיבה. הפתרון השימושי שמצאנו הוא תוכנת Cold Turkey. תוכנה יעילה במיוחד המאפשרת בין השאר לחסום אתרים לזמן קצוב. כך תוכלו להחליט שבפרק הזמן שהקצבתם לעבודת הכתיבה אתרים "מועדים" כגון: רשתות חברתיות ואתרי חדשות יהיו חסומים לגלישה.
    http://getcoldturkey.com

  • כמה פעמים קרה שהתלבטתם בהקשר לכתיב המדויק למילה מסוימת? אולי חיפשתם מילה נרדפת או שאלה דקדוקית אחרת? השימוש באתר רב-מילים הוא אמנם בתשלום חודשי אך אם אתם נתקלים בהתלבטויות מסוג זה פעמים רבות במהלך הכתיבה, כדאי לשקול לעשות מנוי לאתר.
    התשלום מתחדש מדי חודש.
    http://www.ravmilim.co.il

  • אתר חינמי ומומלץ ביותר הוא האתר של האקדמיה העברית ללשון.
    באתר הנגיש והידידותי תוכלו למצוא מאמרים רבים הכתובים בשפה קלה ומובנת בנושאים מגוונים: כללי הפיסוק, כללי הכתיב חסר הניקוד, מדור שאלות ותשובות ועוד.
    http://hebrew-academy.huji.ac.il

  • מרגישים תקועים עם הספר? הרעשים בבית או אלו הבוקעים מהרחוב מפריעים לכם לכתוב?
    "משנה מקום משנה מזל" – ישנם ברחבי הארץ מגוון חללי עבודה הניתנים להשכרה על בסיס שעתי/יומי/שבועי וחודשי. לצד אלו, ההמלצה שלנו לחזור לספרייה הציבורית. כאשר הנוף מולכם יהיה של מדפים עמוסי ספרים, ספרניות ישמרו עבורכם על שקט ואת הטלפון תאלצו להפעיל על מצב שקט.
    לשימושכם, דף המרכז את הכתובות של כל הספריות הציבוריות בארץ.