הפסיכולוג הכשיל אותי – להצליח להתקבל לעבודה – אמציה אבני

הפסיכולוג הכשיל אותי – להצליח להתקבל לעבודה – אמציה אבני


הפסיכולוג הכשיל אותי – להצליח להתקבל לעבודה – אמציה אבני

Project Description

הפסיכולוג הכשיל אותי – להצליח להתקבל לעבודה – אמציה אבני

רוב האנשים מחליפים במהלך חייהם מספר ניכר של מקומות עבודה. בכול מעבר הם נדרשים לצלוח הליך מיון הכולל ריאיון אישי, כאשר תכופות נלווים אליו מבחנים שונים, המתבצעים על ידי גופי משאבי אנוש ומכוני מיון.

"הפסיכולוג הכשיל אותי" הוא מדריך שקהל היעד שלו הוא כל מי שעומד בפני מיון שכזה, או מתוכנן לעבור אותו בעתיד. הוא מתאר את תהליך הקבלה לעבודה מראשיתו (זיהוי מקורות גיוס, הפצת הצורך בחיפוש עבודה בקרב ידידים בעלי השפעה, עיצוב אסטרטגיה להצגה עצמית) ועד לסיומו המוצלח, כאשר הוא מתרכז בעיקר במשוכות המגוונות שהמועמדים נתבעים לעבור בדרכם לקבלת המשרה הנכספת: מבחני אישיות, תרגילים קבוצתיים, סימולציות ומשחקי תפקיד, ריאיון, מטלות תעדוף של משימות ועוד.

המחבר מציג עקרונות כיצד יש לנהוג במצבים השונים ומלווה את המלצותיו בשלל דוגמאות שחווה, כמי שניצב משני עברי המתרס: איש מקצוע בתחום המיון הבוחן מועמדים, מחד, ויועץ המכין אותם לביצוע אפקטיבי יותר של הבחינות, מאידך.

 

להתקבל לעבודה דרך Zoom – יולי 2020

הרבה אנשים איבדו את מקום העבודה שלהם בתקופה הנוכחית. כמות גדולה של מובטלים תרה אחר פרנסה.

אנשים מתראיינים אצל מעסיקים וניגשים למבחנים שונים, אם במקומות העבודה ואם במכוני מיון.

בשל המצב, הרבה ראיונות כאלה מתבצעים דרך המדיום של Zoom או WhatsApp Video.

תופעה זו חדשה ובלתי מוכרת; אנשים לא כל כך יודעים איך להתייחס אל מיון בלתי אישי, בלי להיות באותו חדר עם המראיין, בלי לחוש את הצד השני ואפילו בלי לראות אותו באופן מלא (בדרך כלל המפגש מראה רק פנים ואולי חצי גוף עליון).

בחודשים האחרונים הזדמן לי לראיין לא מעט מועמדים לעבודה, אזרחים ואנשי צבא, דרך מפגשים וירטואליים כאלה. גם לי כמראיין, התחושה הייתה מוזרה. שוחחתי עם פלוני במשך זמן מה (חצי שעה עד שעתיים) בלי שאדע אם הוא גבוה או נמוך, שמן או רזה, בעל נכות כזאת או אחרת; בלי לדעת כיצד הוא מגיב בשפת הגוף (למעט הבעות פנים), איך הוא נראה כשהוא עומד, כשהוא הולך…

המידע שמתקבל הוא חלקי, וזה רק מחדד את הצורך של כל מועמד להופיע במיטבו, כי יש מעט אינפורמציה שעל בסיסה מתקבלת ההחלטה.

מהצד של המראיין, הנה מספר עצות מניסיוני לכל מי שמחפש עבודה בתקופה זו ומתראיין דרך Zoom:

  • בצעו את הריאיון מתוך מחשב נייח; אם אתם משתמשים בסמארטפון אל תחזיקו אותו בידיכם – מה שיגזול מכם קשב מתמיד – אלא הציבו אותו על שולחן.
  • מקמו את המצלמה באמצע המסך, וודאו מיד בתחילת הריאיון שבן שיחכם קולט אתכם כאילו אתם מישירים אליו מבט.
  • ודאו שאתם שומעים ורואים היטב את המראיין. אמנם זו אמורה להיות האחריות שלו, אבל זה חשוב מאד גם לכם. אם תבקשו כל הזמן מהצד השני לחזור על דבריו, הדבר עשוי ליצור רושם כאילו אתם כבדי שמיעה או גרוע מזאת, כבדי תפיסה.
  • רכשו מיומנות שליטה במדיום: כיצד מזמינים את הזולת לשיחה או כיצד נענים להזמנתו.
  • התלבשו כאילו המפגש היה פנים אל פנים. ייתכן שבפועל אתם נמצאים בביתכם, אבל להתראיין כאשר אתם בגופייה, וזה עתה הקצתם משנתכם, יפחית מאד את סיכוייכם.
  • כמו בריאיון רגיל, היו בקיאים בקורות החיים שלכם: מה למדתם, מה עשיתם ובאילו שנים. להבדיל ממפגש פנים אל פנים, כאן יש לכם הזדמנות לשים לצידכם ניירות עזר שהכנתם מבעוד מועד ולהעיף בהם מבט חטוף בעת הצורך.
  • המסך משקף למראיין גם את סביבתכם. אם אתם מדברים מתוך חדר עבודה או סלון ביתכם, דאגו שהסביבה תהיה מסודרת. לחילופין, שקלו לשתול תמונת רקע מלאכותי נעימה לעין.
  • מניעת הפרעות: יש לוודא עם בני הבית שלא ייכנסו לחדר ולא יפריעו במהלך הריאיון.

 

אמציה אבני הוא פסיכולוג המכין מועמדים לעבודה לקראת מבחני מיון, במסגרת "מכון נדב", מחבר הספר "הפסיכולוג הכשיל אותי" בהוצאתנו.

http://martzim.tadmit4u.net/avni/

https://www.machon-nadav.co.il

 

לרכישה באינדיבוק לרכישה במנדליי מוכר ספרים
לרכישה בעברית לרכישה בנטבוקס
לרכישה בגטבוקס