ריאיון עם הסופר זהר מיכאלי על אהבה, מוזיקה וכתיבה – קפה פעמונים

ריאיון עם הסופר זהר מיכאלי על אהבה, מוזיקה וכתיבה - קפה פעמונים

ריאיון עם הסופר זהר מיכאלי על אהבה, מוזיקה וכתיבה – קפה פעמונים

זהר מיכאלי, בן 56, עובד כבודק תוכנה ידני, אך זה שנים רבות מטפח את תחביב הכתיבה.
"אני כותב שירים וקצת סיפורים למגירה מגיל 27," הוא מגלה. "מעולם לא חלמתי שאפרסם סיפור, ובוודאי לא שאוציא לאור ספר." 

פרסום הספר התרחש כמעט במקרה, וזהר מתאר את תהליך ההוצאה לאור כמו סדנת כתיבה– חוויה לימודית ומפתחת.

"הספר משקף את אהבתי העמוקה לעולם המוזיקה, ליוצרים המוזיקליים ולכותבי השירים," הוא משתף.
"דרך הסיפור הצלחתי לבטא את צפונות ליבי.
העלילה עוסקת באהבה בין בודק תוכנה ליוצרת מוזיקלית – שני אנשים מעולמות שונים המחפשים את המשותף ביניהם. במהלך הספר הקורא נחשף לעולמם המרתק של היוצרים המוזיקליים ולשירים שמלווים את הסיפור."

מה נתן לך השראה לכתיבת הספר?

"בעיקרון הכול נותן לי השראה.
הרעיונות מגיעים גם מהמחשבות שאני מעלה על הכתב וגם תוך כדי כתיבה, מה שנקרא – הסיפור כותב את עצמו. למשל, בספר הנוכחי קו העלילה המשני של קלאודיו ומרגה – סיפור אהבה שמתפתח במקביל לסיפור האהבה המרכזי – נולד לגמרי ספונטנית תוך כדי כתיבה. זה היופי שבכתיבה."

כמה זמן עבדת על הספר ובאיזה שלב החלטת להוציאו לאור?

"הכתיבה התפרשה על פני תקופה של עשרה חודשים, מיולי 2021 ועד אפריל 2022. לאחר מכן תהליך ההוצאה לאור התקדם באיטיות – בחלקו בגלל המלחמה ובחלקו מכיוון שלא הייתי בטוח לגבי המהלך. בחרתי להתקדם בזהירות, צעד אחר צעד. החלטתי ליהנות מכל התהליך."

איך חווית את תהליך הכתיבה עצמו? 

"הכתיבה הייתה חוויה מדהימה עבורי. זו הייתה הפעם הראשונה שהרגשתי כל כך מרומם. בעצם חייתי בשני ממדים בו זמנית – האחד המציאותי והשני הסיפור שליווה אותי בכל רגע מחיי המציאותיים. הייתי עובד, אוכל, מדבר עם אנשים, אבל הדמויות היו משוחחות עימי במקביל 24/7.  בכל רגע נתון רציתי לחזור לשולחן ולהמשיך לכתוב.

התובנה העיקרית היא לא לפחד ולכתוב כל הזמן ללא קשר למה שיעלה בגורל כתב היד."

מהי התגובה הכי מרגשת שקיבלת מקוראים?

"הדבר המדהים ביותר שהפתיע אותי היה שקוראים ציינו בפניי שכאשר קראו את הסיפור, "הרגישו" את טעם הקפה או רצו לשתות קפה, או הרגישו כי הם באמת נמצאים במקום ההתרחשות. אני חושב שזו מחמאה ענקית לכותב."

הוצאה לאור – ספר בכמה מילים על החוויה. אלו טיפים חשובים תרצה לשתף כותבים אחרים ששואלים את עצמם איך מוציאים ספר לאור בדרך הטובה ביותר? 

"גם לכתוב כתב יד וגם להפוך אותו לספר זו חוויה. אומנם הכתיבה היא העיקר, היא הלב, אבל כשקראתי בפעם הראשונה את הספר שלי לאחר שעבר עריכה לשונית וספרותית ושוב לאחר הגהה ועימוד, התרגשתי כאילו קראתי אותו לראשונה.

זהו תהליך חווייתי מיוחד וקשה להעביר אותו במילים למי שכותב. זו חוויה מומלצת.

לגבי טיפים, יש לסמוך על המומחים, ההוצאה לאור, העורכים הלשוניים והספרותיים, המגיהים ואנשי השיווק. הם המומחים ואנו הכותבים מומחים לכתיבה ולרעיונות. וכמו שאיני רוצה שיתערבו לי בכתיבה וברעיונות, כך איני מתערב למומחים בעבודתם ונותן להם יד חופשית, וזה משתלם."

איך היה לעבוד איתנו, עם איפאבליש?

"תהליך העבודה היה נהדר. שלהבת תמיד זמינה, מבינה, תומכת ומנסה לעזור בכל דרך. אתה מרגיש שיש לך כתף ושותף."

 

לדף הספר של קפה פעמונים לחצו כאן

Share this post